Over

Ik ben een vrouw van veertig met een sigaret. Ik ben een student. Ik ben een oma met een smartphone. Ik ben een beeldend kunstenaar, een academicus, een schrijver, een vrijwilliger, een tandarts, een musicus, een trambestuurder.

Het doet er niet toe wat ik ben.

Het doet er toe wat ik heb: een krantenabonnement, een goed gevulde boekenkast en een grote stapel boekenbonnen, een museumjaarkaart, een filmpas, een theaterabonnement, een televisie en een televisiegids, een tijdschrift-abonnement, een internetaansluiting en een laptop.

Ik houd de cultuur in Nederland levend, want ik betaal ervoor. Daarom heb ik voor mijzelf een nieuw instituut opgericht: de Lezeres des Vaderlands. Het is een roulerende erepositie die wordt toegekend aan wat altijd maar zo makkelijk genoemd wordt “de vrouwen van middelbare leeftijd”, de vrouwen die in Nederland geacht worden de cultuur te consumeren, zonder dat er bijzonder veel interesse is naar wat ze nu precies van die cultuur denken.

De Lezeres des Vaderlands vond die verhoudingen wat al te overzichtelijk. Hier praat zij  terug, tegen de literaire wereld, tegen de tijdschrift- en krantenredacties, tegen de mediamakers en tegen de culturele instellingen. Welkom!

 

Twitter: @lezdesdvad

Instagram: @lezdesvad

Facebook: Lezeres des Vaderlands

 

Advertenties

3 gedachtes over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s